DDCare klinische apps
Snelle, gebruiksvriendelijke, gecertificeerde klinische apps en websites.
Allen CE gemarkeerd, voor 2024 bieden we MDR certificering aan.
Enkele apps zijn publiek toegankelijk. Neem gerust contact op voor een demonstratie: [email protected] 043-3020370
- Labtracker web
- Acute patient webapp (neem contact op voor toegang)
- Predict cancer webapp (neem contact op voor toegang)
- Labchain demonstratie (neem contact op voor toegang)
DDCare heeft apps ontwikkeld voor:
Amsterdam UMC
Maastro Clinic
Pfizer
Amgen
Stichting Klinisch Wetenschappelijk Onderzoek Slotervaartziekenhuis
Maastricht Universitair Medisch Centrum
Over MDR
MDR (Medical Device Regulation) is een regelgevingskader dat is opgesteld door de Europese Unie om medische hulpmiddelen te reguleren en te standaardiseren. De nieuwe MDR-regelgeving heeft aanzienlijke gevolgen voor de gezondheidszorgindustrie, met name voor fabrikanten van medische hulpmiddelen en software-ontwikkelaars die medische apps ontwikkelen. Vanaf mei 2024 moeten alle medische hulpmiddelen in Europa voldoen aan de nieuwe MDR-voorschriften, waaronder medische apps.Om MDR-certificering te verkrijgen voor medische apps, moeten software-ontwikkelaars voldoen aan strenge normen voor veiligheid, prestaties en kwaliteit. Dit vereist onder andere het uitvoeren van risicobeoordelingen, het opstellen van technische documentatie en het ondergaan van een audit door een geaccrediteerde instantie.
Bij DDCare begrijpen we het belang van MDR-certificering voor medische apps en bieden we ondersteuning en begeleiding gedurende het hele certificeringsproces. We werken samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat hun apps voldoen aan de MDR-normen en bieden oplossingen voor gezondheidszorginformatiebeheer die al voldoen aan de MDR-vereisten.
Onze oplossingen voor gezondheidszorginformatiebeheer omvatten een breed scala aan mogelijkheden, waaronder EHR-systemen, klinische beslissingsondersteuning, medicatiemanagement en patiëntbewaking. Onze oplossingen zijn ontworpen om te werken op verschillende apparaten, waaronder desktops, laptops, tablets en smartphones, waardoor zorgverleners gemakkelijk toegang hebben tot essentiële informatie over patiënten.
Als u op zoek bent naar een partner die u kan helpen bij het MDR-certificeringsproces voor uw medische app, neem dan contact met ons op. Bij DDCare zijn we toegewijd aan het bieden van de hoogste kwaliteit en veiligheid in onze producten en diensten, en we zijn vastbesloten om onze klanten te helpen de MDR-normen te behalen en te voldoen aan de veranderende regelgeving in de gezondheidszorg.
Waarom MDR?
Een MDR-app is belangrijk voor fabrikanten van medische hulpmiddelen en software-ontwikkelaars die medische apps ontwikkelen. Vanaf mei 2024 moeten alle medische hulpmiddelen in Europa voldoen aan de nieuwe MDR-voorschriften, waaronder medische apps. Dit betekent dat het voor fabrikanten van medische apps verplicht is om MDR-certificering te verkrijgen voor hun producten.
MDR-certificering zorgt ervoor dat medische apps voldoen aan strenge normen voor veiligheid, prestaties en kwaliteit. Dit vereist onder andere het uitvoeren van risicobeoordelingen, het opstellen van technische documentatie en het ondergaan van een audit door een geaccrediteerde instantie. Het verkrijgen van MDR-certificering voor medische apps kan zorgen voor meer vertrouwen bij gebruikers, een verbeterde marktpositie en verhoogde patiëntveiligheid.
Bij DDCare begrijpen we het belang van MDR-certificering voor medische apps en bieden we ondersteuning en begeleiding gedurende het hele certificeringsproces. We werken samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat hun apps voldoen aan de MDR-normen en bieden oplossingen voor gezondheidszorginformatiebeheer die al voldoen aan de MDR-vereisten.
Als u een fabrikant bent van medische apps en op zoek bent naar een partner die u kan helpen bij het verkrijgen van MDR-certificering voor uw app, neem dan contact met ons op. Bij DDCare zijn we toegewijd aan het bieden van de hoogste kwaliteit en veiligheid in onze producten en diensten, en we helpen onze klanten graag om te voldoen aan de veranderende regelgeving in de gezondheidszorg.
Relatie en verschil CE en MDR
MDR en CE-markering zijn gerelateerd aan de regulering van medische hulpmiddelen in de Europese Unie (EU). De CE-markering is een certificering die momenteel wordt gebruikt om aan te geven dat medische hulpmiddelen voldoen aan de wettelijke eisen van de Europese Unie, inclusief de Medical Device Directive (MDD). Echter, vanaf mei 2024 zullen alle medische hulpmiddelen in de EU moeten voldoen aan de nieuwe MDR-voorschriften en zal de CE-markering niet langer voldoende zijn.
De MDR vervangt de MDD en stelt strengere eisen aan medische hulpmiddelen, waaronder medische apps. Fabrikanten van medische hulpmiddelen en software-ontwikkelaars die medische apps ontwikkelen, moeten nu voldoen aan de nieuwe MDR-voorschriften en hun producten MDR-gecertificeerd krijgen om deze op de Europese markt te mogen verkopen.
De CE-markering is een verklaring van de fabrikant dat het product voldoet aan de wettelijke eisen en normen van de EU. Een MDR-certificering is een meer uitgebreide beoordeling van de conformiteit van een medisch hulpmiddel met de voorschriften van de MDR. Het proces voor het verkrijgen van een MDR-certificering is uitgebreider dan dat voor het verkrijgen van een CE-markering en omvat onder andere risicobeoordelingen, technische documentatie en audits door geaccrediteerde instanties.
Consequenties voor klinische apps
Onze diagnosehulp-apps, zoals de Acute Patient app, zijn ontworpen om artsen te ondersteunen bij het stellen van de juiste diagnose door het analyseren van gegevens en het verstrekken van relevante informatie.
Met behulp van geavanceerde algoritmen en gegevensanalyse kan onze app snel en nauwkeurig de juiste informatie geven om zorgverleners te helpen bij het beoordelen van de situatie van de patiënt. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om een passende behandeling te bepalen.
We begrijpen dat deze diagnosehulp-apps van cruciaal belang zijn voor de gezondheidszorg en we zijn toegewijd aan het zorgen dat ze beschikbaar blijven voor zorgverleners en patiënten in de EU onder de nieuwe MDR-regelgeving.
Als u op zoek bent naar een partner die u kan helpen bij het ontwikkelen en certificeren van diagnosehulp-apps onder de nieuwe MDR-regelgeving, neem dan contact met ons op. Bij DDCare zijn we toegewijd aan het bieden van de hoogste kwaliteit en veiligheid in onze producten en diensten, en we helpen onze klanten graag om te voldoen aan de veranderende regelgeving in de gezondheidszorg.