DD CARE achtergronden.jpg

OVER ONS

Inititiatiefnemer van DDCare is Norbert Schmidt 

“Ik ben altijd weer verrast dat zelfs in de meest geavanceerde, high tech laboratoria aan het einde van de dag de labresultaten worden doorgegeven op de ouderwetse manier: brieven printen, in enveloppen stoppen en een postzegel erop. Dat kan toch zeker anders? Gemakkelijker, sneller, efficiënter, goedkoper en vooral ook veiliger? Voor mij zijn dat leuke uitdagingen waar ik me graag in vastbijt. Al een jaar of vijftien ben ik kind aan huis bij vele (ziekenhuis) laboratoria. Ik weet hoe het er aan toe gaat en wat er nodig is. Tegelijkertijd ben ik ook die objectieve buitenstaander met de frisse blik en ervaring in de ICT. Mijn opdrachtgevers zijn meestal hoofden van laboratoria, maar uiteraard werken wij ook veel samen met de interne ICT-professionals.” 

norbert schmidt.jpg

AANDEELHOUDERS

 

Norbert Schmidt en
Brightlands Life Science ventures 

 

RAAD VAN ADVIES

 

Steven Meex is hoofd algemene klinische chemie en hematologie bij het Maastricht UMC+. Hij is tevens onbezoldigd adviseur van DDCare: 

 

“De oplossing die DDCare voor ons laboratorium heeft bedacht, gaat ons veel tijd en geld schelen. De maatwerkoplossing die zij voor ons bedacht hebben, kan ik zeker aanraden aan mijn collega’s in den lande.”

 

 

Prof. Visara Urovi is blockchain expert bij de faculteit Science and Engineering van Maastricht University: 

 

“Blockchain is mijn specialiteit, we doen daar al jaren onderzoek naar. Blockchain is een ideale oplossing om privacygevoelige informatie zoals in de gezondheidszorg te delen. Direct communiceren is veilig communiceren.”

shutterstock_1414373417.jpg
DD-CARE-WIT-ROOD.png